<-- vissza a cikkekhez (westendtekerem.hu)

 

Hogy mi is az a tweed stílus?
"Megeleveníti a flapperek és gengszterek különleges korszakát: kemény kalapos dandyk, rojtos-flitteres ruhában csillogó lázadó nők, tweed zakóba, káró mintás zokniba és göttmann sapkába öltözött világfiak, vagy finom, vidéki jegyeket viselő, vörös rúzzsal kikent vintage hölgyek pattannak cangára." - welovebudapest.hu

Bild

A világon 2009-ben rendezték az első "modern vintage futamot" és azóta több nagyváros átvette ezt az évenként megrendezett, bohókás rendezvényt, hogy korabeli kifejezéssel éljünk. Bár, ha 1920-at írnánk akkor nem is tartanánk bohókásnak... Csak sima kerékpározás lenne... Hm... Szóval, Magyarországon ezidáig a rendezvény kezdete óta, minden évben a Városligeti Pántlika bisztó volt a hagyomásnyos kiindulási pont, majd az érkezés is ide történt.

Idén akinek kedve van csatlakozni a felvonuláshoz, Budapesten a Papnövelde u. 8 előtt, a Táskarádiónál keresheti a Tweed zakós jóembereket és kosztümös kisasszonyokat. Bárki nevezhet a felvonulásra, de kizárólag csak ha tartja a dress-kódot! A szervezők abban is segítenek, ha valaki nem tud vintage ruhákat beszerezni magának az eseményre, ugyan is a helyszínen bérelhetők, de akár meg is vásárolhatóak a korabeli darabok! Ám érdemes előre felkészülni, hisz a felvonulás alatt díjazzák, a legjobb jelemezt, retro biciklit, vagy akár a legautentikusabb bajusz viseletet is!

Bild

Regisztráció:
"A regisztráció kötelező, mely egyúttal az öltözék- és kerékpárversenybe való benevezést is magában foglalja, valamint egy egyedi, sorszámmal ellátott textil kitűzőt, melyet hazavihetsz emlékbe. A támogatói hozzájárulás 1000 Ft, melyet kizárólag a rendezvény lebonyolítására fordítanak."
http://welovebudapest.com/programok-budapesten/vintage.kerekparos.felvonulas.tweed.zakoban.1

Egyszóval, Április 11-én irány a Táskarádió Eszpresszó és a múlt század eleje!

<<<vissza

Bild