<-- vissza a cikkekhez (westendtekerem.hu)

2015. július 4.-én rajtol el a mezőny Utrecht városából, Hollandiából és július 26.-án 3350km megtétele után, rengeteg heggyel és völggyel a háta mögött fog begurulni Párizsban a célba.

Idén a 17 WorldTour csapat mellett, öt ún. szabadkártyát osztottak ki. A szabadkártyás meghívottak közül a MTN-Qhubeka csapata jelentette a legnagyobb hírt, hiszen ez az első alkalom, hogy afrikai bejegyzésű csapat indul a világ legnagyobb kerékpárversenyén. Az új csapat esélyeit sokban javítja, hogy a közelmúltban leigazolt több nagynevű versenyzőt is.
Izgatottan várjuk, hogy fognak helytállni. A Giant-Alpecin csapata, Kittel nélkül kell, hogy rajthoz álljon holnap. Az elmúlt évek egyik legsikeresebb Tour-sprintere, a német Marcel Kittel egy hosszú betegség miatt kényszerül a verseny kihagyására. Reméljük, gyorsan fölépül és jövőre újra büszkén tekerhet majd a sárga pólóban.

Tegnap, július 2-án, került megrendezésre a hivatalos csapatbemutató. A bemutató érdekessége az volt, hogy a csapatok hajóval érkeztek a helyszínre. Az esemény szüneteiben a résztvevők a bringás-flyboardos produkción ámulhattak. A rendezvényről a velo.hu készített érdekes fotó összeállítást: LINK 

 

<<<vissza