<-- vissza a cikkekhez (westendtekerem.hu)

Rengeteg módja van annak, hogy hogyan lehet kötődni a kerékpáros kultúrához.
Sokan életvitelszerűen építik be mindennapjaikba, míg mások kifejezetten kikapcsolódásként ülnek két kerékre, nem pedig eszközként használják a biciklit, amely A-ból B-be való eljutás záloga, hanem puszta szórakoztató eszköz.


Míg előbbi inkább a nagyvárosokra jellemző, a kerékpár jármű mivoltát elvető kategória tagjai, pedig jellemzően csendesebb, nyugodtabb vidékek lakói. Érdekes lenne statisztikákat vezetni arról, hogy aki reggel és este a munkahelyéről is biciklivel jár haza, vajon van-e energiája a szabadnapjai alatt körbebiciklizni a Balatont. Ugyanilyen rejtély, – bár a válaszokat gyanítjuk – hogy a túrabiciklizők el tudnák e képzelni mindennapi közlekedésüket szeretett kerékpárjukkal, piros lámpákkal és szmoggal körítve.
Annak ellenére, hogy van, aki a nagyvárosi lavírozásra és van, aki a hegyvidéki, balatoni túrákra esküszik, egy vonás kikezdhetetlenül közös – a maguk módján, mindkét réteg imád biciklizni.
Ha te is beletartozol a két csoport egyikébe, érdemes ellátogatnod április 22-én a V4 kerékpárverseny alkalmából a WestEnd elé, és árgus szemekkel figyelni a biciklis börze kínálatát, valamint gyors kézmozdulatokkal részt venni a kerékpáros árverésen.
Mindkét műfajhoz lehet majd bicikliket találni.

 

<<<vissza