<-- vissza a cikkekhez (westendtekerem.hu)

Csak mert Dániában egy Christian Liljedahl nevű fickó igen. A világon nagyjából mindenhol ugyan úgy működnek a városi közbringa rendszerek, ahogy tavaly óta már mi is megtapasztalhattuk a budapesti Bubi rendszer keretében. Viszonylag nagy, ormótlan és drága bicikliszörnyeken lovagolhatunk egyik pontból a másikba, de Christian Koppenhágában megreformálni kívánta a dolgot.

A kezdeményező első érve a tettére, hogy "Dániában évente 400 ezer bringát selejteznek le így nem biztos, hogy a legdrágább megoldásokhoz kellene nyúlni az illetékeseknek, ha közösségi kerékpározásról van szó". Így hát Christian saját biciklijét állította le a következő táblával:Valahogy így:
"Szia, Christian Liljedahl vagyok, ezt a közbringát Koppenhágának és neked csináltam. Használd és utána parkolj le vele úgy, hogy mások is használhassák. Ha lapos a kereke vagy meghibásodik, írj nekem (telefonszám), vagy felajánlásként megjavíttathatod a legközelebbi kerékpárszervizben. Te is készíthetsz saját közbringát. További tudnivalókért keresd a DinBycykelt a Facebookon."


Kíváncsian várjuk vajon Dániában életképes lehet-e egy ilyen kezdeményezés. Magyarországon jónéhány évvel ezelőtt megpróbált kialakulni egy hasonló csináld magad bicikli rendszer (link). Vége lett.

 

 

<<<vissza