<-- vissza a cikkekhez (westendtekerem.hu)

Sokan úgy tartják, hogy a kerékpározás időszaka mindig leáldozik, ha kijön a hideg téli idő. Ám nem feltétlenül igaz, hogy ez valóban így is van. Mivel az óvintézkedéseket nem lehet elég korán kezdeni, összeszedtünk pár dolgot, amely szükséges a téli kerékpározás megteremtéséhez.
Megfelelő óvintézkedésekkel meg lehet tenni azt, hogy a december-január-február időszakot mozgással dússá és fájdalommentessé tesszük. Sok függ az útviszonyoktól, és a téli melléktermékek el, vagy éppen el nem takarításától. Ha a körülmények engedik, az óvintézkedéseknek természetesen a legjobb módja, ha melegen öltözködunk – és hogy mibe is pontosan?
Először le kell tisztázni, hogy melyek a hideggel szemben, melyek testünk leginkább védelmet igénylő területei. Talán fontossági sorrend nélkül kijelenthető, hogy a nyak, a váll, a medence, a boka, a térd, a csukló és az ujjak, valamint az arcüreg és a légzőszervek megóvása egyenértékűen fontos. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy túlöltözni, majd ennek következtében leizzadni a biciklin ugyanolyan rossz, mint szétfagyni. A megoldás viszont nagyon egyszerű. Nincs másra szükség, mint az utcai ruhánk fölé kerülő speciális kiegészítőkre. Célszerű rétegesen öltözködni, a téli kabát fölé egy széldzsekivevel rögzített poncsó csodákat tehet, ugyanígy a bukósisak alatti sísapka és síkesztyű. Ezek a kiegészítők, talán vannak is a legtöbb háztartásban, az utolsó dolog, amely erősen ajánlott, az a bokavédők és a térd-protector beszerzése.
A hideg ugyan még távol van, ellenben az április 22-i V4 kerékpárversennyel, melynek kiindulópontja a WestEnd lesz. Így nem csak egy jó időtöltésre, hanem a sportüzletekben hasznos biciklis kiegészítőkre is bukkanhattok.

 

<<<vissza