Már most rekordot döntött a V4 kerékpárverseny

Az egyik legnagyobb jelentőséggel bíró verseny kerül megrendezésre Magyarországon, április 22-én. A WestEnd a budapesti rajt kapcsán, valóságos sportfiesztát varázsol a belvárosba.A magyar, lengyel, cseh és szlovák együttműködés kapcsán létrehozott visegrádi négyek közös kerékpárverseny sorozata, április 22-én a WestEnd City Center elől rajtol majd el. Ez a sportesemény jelenleg, az ország egyedüli UCI 1.2 ME kategóriás kerékpárversenye, melynek a magyar országutak szolgálnak helyszín gyanánt, egészen a Nyugati tértől a Pannonhalmi Bencés Főapátságig. A versenyzők lelkesen gyűjtögethetik a pontokat ezen a napon, az év végén megrendezésre kerülő norvégiai világbajnokságra. A tét, tehát nem kicsi. A több mint 176 km-es szakasz letekerésére vállalkozók száma idén a legnagyobb, emiatt számít úttörőnek – reméljük nem a szó szoros értelmében – az idei év. A február végi adatoknak megfelelően 27 csapat nevezett az április 22-i kerékpárversenyre, hogy állóképességét fejlesztve szelje keresztül a nyugat-magyar vidéket.
Az esemény díszvendégei a sportág magyar és belga legendája, Bodrogi László és Nico Mattan lesznek, akiket el lehet majd csípni a WestEnd előtt.

Túl azon, hogy a V4 kerékpárversenynek társadalmi üzenete és sportot népszerűsítő küldetése is van, a bringára nem pattanók is jó időt tölthetnek el a nagy napon, ha a WestEnd felé veszik az irányt.
Már a délben startoló csapat rajtolása előtt várja a WestEnd a kilátogatókat, egészen pontosan 10:30-tól. A biciklis reggeli elfogyasztása után belecsöppenhetünk kerékpáros árverésekbe, edukatív célt szolgáló városi biciklizésbe, extrém stílusú trial bemutatóba, sőt, egy meglepetés fellépő koncertjébe is. A V4-WestEnd Tekerem elnevezésre hallgató programsorozat, egészen délután 18:00-ig eltart majd.

Pirossal a naptárba! Április 22. Szombat. WestEnd.