Velodrom pÁLYA KÉSZÜL A MILLENÁRISON

http://sportgeza.hu/ - 2014. Dec. 22.

A tervek szerint 2017-re elkészül az új Millenáris Velodrom. Szilasi László (velo.hu) az egyik szakmai felügyelőt, a 27-szeres magyar bajnok Berkesi Andrást kérdezte a projektről. A tervek szerint amatőrök is körözhetnek majd a 400 méteres szabadtéri és a 250 méteres fedett pályán is.
Read More

A MIKULÁS IS BRINGÁVAL JÁR MUNKÁBA

http://bikemag.hu/ - 2014. Dec. 10.

A kerékpáros Mikulás közreműködésével zárult a 14. Bam! Bringázz a Munkába! kampány.A zárókampány reggeli helyszínén, a Gellért téren, Hevesi Zoltán Ajtony, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára és László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke fogadta a környezetbarát módon, kerékpárral közlekedőket.


Read More

extrÉM KERÉKPÁRBEMUTATÓ A PLÁZÁBAN

arkady-pankrac.cz - 2014. Dec. 04.

Extrém BMX és MTB bemutatót és versenyt tartottak a prágai Árkády Downmall plázában. A nem mindennapi látványosság tömegeket vonzott a bevásárlóközpontba.
A kerékpárosok az elkerített pályán tekerve, mozgólépcsőkön legurulva és felállított akadályokat kerülgetve kápráztatták el tudásukkal a nézősereget.
A rendezvény nagy sikerén felbuzdúlva a WestEnd is hasonló versenyt szeretne rendezni valamikor a közeljövőben.
Read More

BRINGÁS LUXUSHOTEL JAPÁNBAN

velo.hu - 2014. Nov. 25.

A napokban megnyitotta kapuit az Onomichi U2 Cycle Hotel Japánban, Hiroshima régióban. A szállodát a bringások igényeihez szabták.


Read More

izzybike

izzybike.eu - 2014. Nov. 17.

Marek Jurek lengyel feltaláló fejlesztése forradalmasíthatja szerinted a kerékpárt? Érdekes megoldása mindenesetre egyszerű felépítésű, összecsukható,kényelmesebb, minimális karbantartási igényű, hatékony meghajtású városi kerékpárt eredményez, ezért érdemes lehet odafigyelni rá.


Read More

cyclonomia

welovebudapest.com - 2014. Nov. 03.

Kollektív, közösségi kerékpárműhelyet működtetnek Cyclonomia néven. Szociális szövetkezetként, saját szabályok szerint üzemelnek, céljuk pedig a budapesti kerékpáros kultúra terjesztésén és megszilárdításán kívül, az önálló szerszámhasználat elterjesztése is.


Read More

KERÉKPÁR A FINNEK ÉLETÉBEN

bicajosvandor.hu - 2014. Okt. 29..

A késő őszi hideg idő és a korán beköszönő sötétség, néha komoly próba elé állíthatja a hazai kerékpárosokat. Nézzük meg milyen lehet a bringások élete tőlünk északabbra!


Read More

BRINGÁZZ A MUNKÁBA!

kerekparosklub.hu - 2014. Okt. 22..

Az őszi Bam! bringásreggeli keretében reggeltől országszerte több tucat helyszínen kínálták enni- és innivalóval a bicikliseket a felhíváshoz csatlakozott szervezők.


Read More

ÚJ KERÉKPÁRTÁROLÓK A BELVÁROSBAN

bkk.hu - 2014. Okt. 14..

430 kerékpártárolót alakított ki a VI. és VII. kerületben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).


Read More

500 Bubi egy helyen

turizmusonline.hu - 2014. Okt. 7..

A BME éves vetélkedőjén idén az volt a különleges feladat, hogy az összes Bubi kerékpárt kölcsönözzék ki és vigyék el a hallgatók a Schönherz Zoltán Kollégium előtti dokkolóhoz.


Read More

ITT AZ ELLOPHATATLAN KERÉKPÁR

autoszektor.hu - 2014. Szept. 26.

Három chilei egyetemista srác megalkotta a bringát, mely önmagában egy hatalmas lakat is. Azt mondják, ellophatatlan.


Read More

A FŐVÁROS MÁR TERVEZI A BUBI BŐVÍTÉSÉT

energiaoldal.hu - 2014. Szept. 23.

Szeptember 20-án, az autómentes napon új csúcs született, összesen hatezer BuBi-bérlést regisztráltak a BKK emberei. A főváros már tervezi a BuBi bővítését és új kerékpárútak létrehozásának a koncepcióját is megkezdte.


Read More

AUTÓMENTES NAP AZ ANDRÁSSY ÚTON

bringamania.hu - 2014. Szept. 15.

Szeptember végén sokaknak eszébe juthat, hogy közeleg az a nap, amikor a város egyébként autóktól zsúfolt szakaszán, az út közepén akár gyalog is végigsétálhat. Vagy bringázhat. Az autómentes hétvége keretében idén az Andrássy útat vehették birtokukba a kerékpárosok.


Read More

vÉdik a kerÉkpÁrokat tiszaÚjvÁrosban

bringa.hu - 2014. Aug. 27.

Speciális megjelölést kaphat kerékpárjára ingyen minden tiszaújvárosi, így a rendőrség könnyebben megtalálhatja az ellopott járműveket. Az egyedülálló programról pénteken tartottak bemutatót a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban.


Read More

Eurobike 2014: az elsŐ fecskÉk

velo.hu - 2014. Aug. 23.

A világ legnagyobb kerékpáros kiállítása, az Eurobike hivatalos nyitása előtt a sajtó képviselői számára a szervezők már tájékoztatót tartanak, ahol lehull a lepel a kiállításon majd megtekinthető tárgyak egy szűk részéről. Következzen most a sajtókonferencia bemutatójából egy kis válogatás, azaz az első fecskék a 2015-ös cuccokról.


Read More

EsŐS IDŐBEN HÚZZATOK ZOKNIT! :)

veloshock.com - 2014. Aug. 22.

Velo Sock – A „kerékpár zokni”
Megakadályozza, hogy a homok, sár és egyéb törmelékek bekerüljenek a szobába. Ideális megoldás azoknak, akik csak a lakásban tudják tárolni bringájukat.


Read More

PRÓBÁLD KI, VIDD HAZA!

mozgasvilag.hu - 2014. Aug. 22.

Mi lenne, ha a tesztnap után kapnál örökbe egy bringát!? A Mozgásvilág.hu Kerékpáros Tesztnap már önmagában is az év egyik - ha nem a leg… - legjobb szabadidős sporteseménye már negyedik éve, idén meg pláne az lesz. Főleg, hogy a nap végén egy Kross Level A3 montival tekerhetsz haza és soha nem is kell visszavinned.


Read More

KerÉkpÁr lakat kÖrkÉp

velo.hu - 2014. Jún. 27.

/

Kezdődik a nyár, és kezdődik az igazi városi kerékpározós hullám. Persze a lakatok-zárak felhasználási területe nem korlátozódik a lakott területen belülre, de tény, a legtöbb elkötött bringa hírét innen kapjuk. Megvizsgáltuk, milyen szempontok szerint válassz lakatot, és egyáltalán mi kapható itthon.
Read More

BringaszÁllÍtÁs repÜlŐn is biztonságosan?

velo.hu - 2014. Jún. 27.

/

Bérelj B&W koffert az Evobike-tól! A kerékpár biztonságos szállítása repülőn, vonaton, teherautón vagy a busz csomagterében nem egyszerű dolog, főleg ha azt szeretnénk, hogy pont olyan állapotban érkezzen meg, ahogy feladtuk! Egy kemény bringaszállító bőrönd több százezer forint is lehet, ezért célszerűbb bérelni!
Read More

Új ÖsszecsukhatÓ kerÉkpÁrok

velo.hu - 2014. Jún. 24.

/

Bike Intermodal néven az Európai Unió által is támogatott kutatás-fejlesztési projekt indult. Ennek keretében a városi közlekedés fejlesztéséhez új típusú összecsukható kerékpár tervezését kezdték meg. A keretprogramban szakmai befektetők, állami szervek és kutatóintézetek is részt vesznek.
Read More

EurÓpa 5. legnagyobb bringÁs maratonja

mozgasvilag.hu - 2014. Jún. 24.

/

Július 12-én, szombaton idén is Salzkammergut Trophy! Jobb esetben már neveztél, az extrém távon ugyanis már csak várólistás hely van. Nem érdemes tovább gondolkodni, mert a lehetőség rohamtempóban fogy, a létszámlimit életbe lép, aztán maradhatsz itthon a Panorámakörön tekerni.
Read More

25.700km-nÁl a nÁszutas bringÁsok

mozgasvilag.hu - 2014. Jún. 23.

/

A magyar nászutasok a világ legmagasabb hegyén ünnepeltek. Zárug Zita és Harkányi Árpád három éve indultak el a Hősök teréről, hogy fekvő kerékpárjaikkal megkerüljék a Földet. Kilométer számlálójuk 25700 km-nél, ők maguk pedig Amerikában járnak.

Read More

A vilÁg leggyorsabb tandem kerÉkpÁrja

bringa.hu - 2014. Jún. 23.

/

Német mérnök hallgatók fejlesztették ki az alábbi találmányt, mely a napokban a világ leggyorsabb tandeme lett. 83km/h-s sebességet értek el vele, amivel megdöntötték a Guiness-rekordot.


Read More

KerÉkpÁros dalok

holkerekparozzak.hu - 2014. Jún. 22.

/

Tavasszal cikkeztünk bringás filmekről. Ez adta az ötletet, hogy nézzünk szét a zeneiparban is. Összegyűjtöttünk párat a kedvenc kerékpáros muzsikákból, szemezgessetek kedvetekre.


Read More

Mi tesz egy triÁlos az orszÁgÚtiddal?

mozgasvilag.hu - 2014. Jún. 13.

/

Az olasz Vittorio Brumotti elképesztő trükköket mutat be egy országúti bringával. A srác triál világbajnok és és jó néhány Guinness rekord elkönyvelője, így bizton állítható, hogy profi trükkökre képes. A videó azonban így is sok meglepetést tartogat.

Read More

Vonaton ingyenesen szÁllÍthatÓ a kerÉkpÁr

mozgasvilag.hu - 2014. Jún. 13.

/

A MÁV Start vasúti bérlettel utazók - a bérlet viszonylatában - nyári hétvégéken ingyen szállíthatják kerékpárjukat. Nagyszerű "zöld" lehetőség, amit érdemes kihasználni!


Read More

Automata irÁnyjelzŐ kerÉkpÁrra

holkerekparozzak.hu - 2014. Jún. 12.

/

Hogy lehet biztonságosabb a kerékpározás, ha nem csinálsz semmit másképp, mint eddig? A válasz, a mozgásérzékelővel ellátott LED-es csuklópánt, vagyis a Useeme Bicycle Turn Signal kütyü.


Read More

ÖsszecsukhatÓ kerÉkpÁrok

mozgasvilag.hu - 2014. Máj. 31.

/

Egyre több ember gondolja úgy Magyarországon, hogy a kerékpár nem „csak” mint sport, illetve szabadidős eszköz használható, hanem közlekedésre is, hiszen gyors, olcsó, környezetkímélő és nem utolsó sorban élmény vele minden megtett út.

Read More

LÉpÉsrŐl lÉpÉsre a cipŐk vilÁgÁban

velo.hu - 2014. Máj. 30.

/

10 éve még örültünk ha volt egy boltban bringás cipő. Ma már nem ilyen egyszerű feladat a megfelelő cipőt kiválasztani. Minden gyártó a saját technológiáját tartja a legjobbnak, és a választék is óriási, még hazánkban is! Szerencsére egyre több forgalmazó látja fontosnak azt, hogy bemutassa nektek a kínálatát.
Read More

SportkamerÁk ÖsszehasonlÍtÁsa

mozgasvilag.hu - 2014. Máj. 30.

/

Manapság több bringás is használ sisakjára vagy épp a kormányra szerelt kamerát. Nem csak az extrém sportolók, de az országúti vagy hobbi biciklisták is megörökítik útjaikat, túráikat. Jól jöhet például egy esetleges balesetnél, ha van róla felvétel.

Read More

HÁtszÉl legyen veled! - Pedelec kerÉkpÁrok

mozgasvilag.hu - 2014. Máj. 29.

/

Hazánk elektromos és pedelec kerékpár guruja rengeteg izgalmas dologgal vár idén is: speciális E-book a pedelec bringákkal ismerkedőknek, tesztelési lehetőség, egyedülálló feltételek és nagy E-bike választék.

Read More

10 design kerÉkpÁrtartÓ

mozgasvilag.hu - 2014. Máj. 29.

/

Amikor kerékpárunk már több mint egyszerű közlekedési eszköz, evidens, hogy nem egy tárolóban, vagy pincében hagyjuk a következő közös élményig. Ilyenkor persze a falnak támasztásnál, plafonba fúrt kampónál vagy egy háromlábú állványnál néha többre vágyunk. Valami stílusosabbra… Read More

KerÉkpÁr ÚjrahasznÁlt anyagbÓl

holkerekparozzak.hu - 2014. Máj. 28.

/

Izhar Gafni, az izraeli feltaláló hosszas fejlesztés után megalkotta az első kartonbringát, amely mindössze 9 kg-ot nyom. Az egész kerékpár újrahasznosított anyagból készül. Ami meglepő az előállítása kb 4.500 forintba kerül.

Read More

CSAKCSAJOK VINAGE KERÉKPÁROS FELVONULÁS

holkerekparozzak.hu - 2014. Máj. 08.

/

A Tweed Run Budapest három héttel ezelőtt már az ötödik alkalommal szervezte meg a Tweed Run-t, mellyel a tavaszi tweed öltözékeket népszerűsítik. A felvonulás sikerén felbuzdulva most megszervezik ennek nyári változatát, a CSAK CSAJOK vintage stílusú, beöltözős biciklis felvonulást, 2014. május 31-én.
Read More

KÉsz az elsŐ okosbringa

index.hu - 2014. Máj. 08.

/

A kanadai Vanhawks Valour elkészítette az első okosbringát. A kerékpár bluetoothon csatlakozik az okostelefonhoz (iPhone-hoz és Androidhoz egyaránt), és szinten mindenről információkat gyűjt. Főleg városi bringázáshoz tervezték.

Read More

EsernyŐ mÉretŰre ÖsszecsukhatÓ bringa!

standmag.hu - 2014. Máj. 07.

/

Egyre többen próbálkoznak az összehajtogatható bringák kísérletezgetésével. Láttunk már néhány furcsa, de használható próbálkozást. A legújabb az esernyő kerékpár.


Read More

Teve szÜletett a Pupu-karÁmban!

bikemag.hu - 2014. Máj. 07.

/

Az örvendetes eseményre nem a sivatagban, nem is az Állatkertben került sor, hanem a Pupu-karámban: elkészült az új rekum, amely a Vasteve nevet kapta. Íme a története és a leírása.


Read More

BAM! BRINGÁS REGGELI MÁJUS 8-ÁN

kerekparosklub.hu - 2014. Ápr. 30.

/

Szeretettel várjuk 2014. május 8-án a reggel bringával munkába/iskolába tekerőket egy finom reggelire az ország közel 40 pontján.Read More

Újra indul a kerÉkpÁros hajÓjÁrat

mozgasvilag.hu - 2014. Ápr. 30.

/

A Balatoni Hajózási Zrt. a Keszthelyi Turisztikai Egyesület kezdeményezésére a balatongyöröki, a balatonmáriafürdői és a szigligeti önkormányzatok támogatásával 2014. május 1-június 6. illetve szeptember 13 – 28. között hajójáratot indít hétvégenként.
Read More

tÁvirÁnyÍthatÓ fÉk gyerekbiciklikre

holkerekparozzak.hu - 2014. Ápr. 25.

/

Érezted már valaha, hogy gyermeked biciklizés közben pár méterre van olyan veszélytől, amit ő még nem is észlel vagy már nem tud elkerülni? Vagy egyszerűen túl messzire került tőled? Egy magyar csapat erre a problémára fejleszti a MiniBrake fékező eszközt.

Read More

ELSTARTOLT A TAVASZI BRINGÁZZ A MUNKÁBA!

kerekparosklub.hu - 2014. Ápr. 25.

/

Tekerj és regisztrálj legalább 8 bringás alkalmat a bringazzamunkaba.hu-n április 22 és május 30. között a biztos ajándékokért és a heti nyereményekért!Read More

MILYEN EGY IGAZÁN CSAJOS BRINGA? HÁT ILYEN!

velo.hu - 2014. Ápr. 18.

/

Bizony a hölgyeknek teljesen mások az igényeik. Tessék csak ránézni erre a bringára. Gyönyörű formák és színek, egyszerű kezelés, 7 sebességes automata agyváltó… Mi kell még?


Read More

Darwin KerÉkpÁr

mozgasvilag.hu - 2014. Ápr. 18.

/

A Darwin Kerékpár, melynek vázgeometriája a biciklis testhelyzetéhez igazodva változik, így mindig ülőhelyzetben lehet tekerni.Read More

EgykerekŰvel bÁrhonnan, bÁrhovÁ

mozgasvilag.hu - 2014. Ápr. 10.

/

Fábián Márk egykerekűs bravúros módon küzdötte fel magát a Jászai térről egészen a világbajnoki címig. Mindez egy elképesztő videóban összefoglalva. Élvezzétek!


Read More

Gumi nÉlkÜl el ne indulj!

velo.hu - 2014. Ápr. 10.

/

Nem mindegy, hogy milyen bringára, terepre, időjárásra milyet választasz. Világkupákon látni, hogy négy-ötféle gumigarnitúrával készülnek a versenyekre a csapatok. De hétköznapokra is meg kell gondolni, mit rakunk fel. Ebben próbálunk most egy kis segítséget adni.
Read More

EGYRE NÉPSZERŰBB HAZÁNKBAN IS A BIKE POLO

bikemag.hu - 2014. Ápr. 4.

/

Új lendületet vett a hazai bike polo élet, a tavalyi sikerek után idén három fordulósra bővül a HHBPC (Bike Polo Magyar Bajnokság), hogy a három helyszínen, Budapesten, Debrecenben és Szegeden minél jobban felkészülhessenek a csapatok a vicenzai Európa-bajnokság és a Monarchy League kihívásaira. Read More

A KERÉKPÁR FEJLŐDÉSE

youtube.com - 2014. Ápr. 4.

/

Thallis Vestergaard látványos animációja bemutatja a kerékpározás közel 400 éves történetét a futóbiciklitől egészen a modern országúti bringáig.Read More

Tekerd kÖrÜl a Balatont!

mcd-bringamania.hu - 2014. Márc. 26.

/

Május 3-án, szombaton, immár XV. alkalommal indul majd útjára a McDonald’s Bringamánia Balatonkör. A Magyar Turizmus Zrt. balatoni szezonnyitó kampányának részeként a kerékpárosok most a négynapos ünnepen vághatnak neki négy különböző távon a tó körüli túrázásnak.
Read More

Mi, MENNYI BUBIKÁM? TUDD MEG A BUBI ÁRAIT!

kerekagy.blog.hu - 2014. Márc. 26.

/

Az árak ismeretében a sajtó máris Európa legdrágább közösségi biciklis rendszerének aposztrofálta a Budapesten kiépülő Bubit. Megkérdeztük a BKK-t, és sok európai rendszer tarifáit hasonlítottuk össze, hogy kiderüljön, mennyiben állja meg a helyét ez a megállapítás.
Read More

TESZTELD INGYEN ÁLMAID KERÉKPÁRJÁT

mozgasvilag.hu - 2014. Márc. 24.

/

Még el sem olvadtak az utolsó hófoltok a sípályán, de már a Bringarénára készülünk. Megkezdtük a négyüléses felvonó felkészítését a nyári üzemre. A speciális tartókban a kerékpárok is felvihetők a hegytetőre, ahol az Ámos-hegyi kilátó is található.

Read More

TESZTELD INGYEN ÁLMAID KERÉKPÁRJÁT

mozgasvilag.hu - 2014. Márc. 24.

/

Optimális esetben hosszú éveken át lesz megbízható társunk a választott bicikli, így nem mindegy, hogy van-e lehetőségünk a kipróbálására vásárlás előtt, és az sem, hogy ez a kipróbálás mire ad lehetőséget és mennyi ideig tart.

Read More

KERÉKPÁR ALKATRÉSZEKBŐL HANGSZER?

urbanplayer.hu - 2014. Márc. 21.

/

A srác írt egy jó zenét, amihez csak a biciklijét használta hangszerként. Johnnyrandom egy zeneszerző, aki amellett, hogy igazából a Steven Baber névre hallgat mindennapi tárgyak összeérintéséből csinál zenét.

Read More

ÍGY LEHET FESTENI BICIKLIKERÉKKEL

urbanplayer.hu - 2014. Márc. 20.

/

A kerékpáros dizájnprojektekben utazó kreatív csapat, a 100 Copies legutóbbi szériájában a legendás New York-i felhőkarcolót festették meg kerékpárabroncsokkal. A látványos alkotáshoz hét különböző kereket használtak fel.
Read More

IdŐutazni is lehet napi 2735 forintbÓl!

mozgasvilag.hu - 2014. Márc. 11.

/

1000 napja van úton a fekvő kerékpárjaikkal a földet megkerülő fiatal magyar házaspár. Zita és Árpád csupán napi 2735 forintból élnek és utaznak a világ körül, de nagyon gazdagnak és szerencsésnek érzik magukat.
Read More

Lost in Peru

youtube.com - 2014. Márc. 11.

/

GoProval készített lélegzetelállító és egyben irigylésre méltó tekerés Peru hegyein.Read More

telepÍtik a Bubi dokkolÓit

holkerekparozzak.hu - 2014. Márc. 10.

/

Szerdán elkezdődött a budapesti bérbringa-hálózat állomásainak építése. A dokkolótelepítés több helyen indult egyszerre. A VI. kerületben, az Andrássy út és a Körönd környékén, valamint a Nagykörúton is szerelnek.
Read More

Bringaexpo 2014

holkerekparozzak.hu - 2014. Márc. 10.

/

Az idén is kint voltunk a budapesti bringaexpon. A színes, szagos kavalkádban a forgalmazók most mutatták be a 2014-es termékeiket.


Read More

KerÉkpÁrral KeresztÜl AmerikÁn

holkerekparozzak.hu - 2014. Febr. 25.

/

2013-ban Puskás Zoltán élete legnagyobb túráját valósította meg. Keresztül tekerte az amerikai kontinenst. A motivációjáról élményeiről kérdeztem őt.


Read More

Elektromos KerÉkpÁr NagykÖnyv

holkerekparozzak.hu - 2014. Febr. 25.

/

Nem egyszerű eligazodni az elektromos kerékpárok világában, de mostantól ingyen letölthető egy könyv, melyből minden kérdésünkre választ kaphatunk egyszerűen, gyorsan és ami még fontosabb, közérthetően!
Read More

Best of Red Bull Rampage 2013

youtube.com - 2014. Febr. 21.

/

Rendszerint összemérik tudásukat a világ legügyesebb és legbátrabb freeriderei, hogy eldöntsék, ki kezeli legjobban a mountain bike-ot. Lássunk hát a tavalyi év legjobb pillanatait.

Read More

HÉ, bicajos, kÉne neked egy maszk, nem?

kerekagy.blog.hu - 2014. Febr. 21.

/

A légyszennyezés óvatos becslések szerint évente körülbelül 30 ezer embert öl meg Nagy-Britanniában, Budapesten kétezret. A szmog a dohányzás után a második legveszélyesebb közegészségügyi tényező.

Read More

BemutatÓ: Csepel Royal ***

totalbike.hu - 2014. Febr. 19.

/

Az elmúlt években megsokszorozódtak a biciklisek a fővárosban, főleg a belvárosban, és ez jó is így. Jobb nadrágszár felhajt, sapka, táska megigazít és kezdődik a tekerés. Persze nem mindegy az sem, hogy milyen a bicikli. Legyen egyedi, egyszerű, mégis feltűnő.
Read More

HÓbringa ÁtalakÍtÓ kÉszlet

mozgasvilag.hu - 2014. Febr. 19.

/

Szeretnél télen is bringázni, de a mély hó akadályoz egy jó kis csapatásban? Már erre is van egy hatékony megoldás, mégpedig egy hóbringa átalakító készlet. Házilag is igazi hószánná alakíthatod át a bringádat, csak néhány dolog kell hozzá.
Read More

Új bringatÁrolÓkat kaptak a pÁlyaudvarok

kerekagy.blog.hu - 2014. Febr. 17.

/

A budapesti pályaudvarok is behódolnak a bringás őrületnek: közleménye szerint biciklitárolókat építtetett a MÁV. A tárolókat a MÁV saját pénzből fizette, a három pályaudvaron a kivitelezés közel nettó 5 millió forint volt.
Read More

VII. PORT Bringaexpo - februÁr 27 - MÁrcius 02.

bringa.hu - 2014. Febr. 12.

/

2014-ben a tavaly debütált helyszínen, a Hungexpo G pavilonjában folytatódik hazánk legnagyobb kerékpáros kiállítása, a PORT Bringaexpo, mely az idén még több látogatói élményt, a belépőjegy mellé pedig egy 5000 Ft-os vásárlási kupont is kínál.
Read More

5 IN 1 - HAZAI FEJLESZTÉSŰ BRINGATÁSA

urbanplayer.hu - 2014. Febr. 03.

/

A Bigo márkaként életet könnyítő, multifunkcionális cuccokat akar világra hozni, és máris itt az első termékük, a Bigo Bag Five.


Read More

MELYIK BUKÓSISAK BIZTONSÁGOS?

mozgasvilag.hu - 2014. Febr. 03.

/

Amikor válogatsz, akkor a színen, a szellőzésen, a dizájnon, az áron és a kényelmen kívül esetleg szánj egy percet arra, hogy megbizonyosodj a biztonságról.


Read More

Mozi És a kerÉkpÁr

holkerekparozzak.hu - 2014. Jan. 30.

/

Hideg van! Sokunk ilyenkor kevesebbet, vagy egyáltalán nem bicózik. Többet ülünk a TV előtt és mekkora öröm, ha véletlenül belefutunk egy bringás filmbe.

Read More

Ilyen lesz a MillenÁris Velodrom

sportgeza.hu - 2014. Jan. 30.

/

Várhatóan három év múlva, 2017 elejére készülhet el a Nemzeti Olimpiai Központhoz tartozó Millenáris Velodrom, amely a kerékpár- és tornasport új budapesti központja lesz.

Read More

TÉLI kerÉkpÁros ÖLTÖZKÖDÉSI TIPPEK

velo.hu - 2014. Jan. 27.

/

„Nincs hideg, csak rosszul felöltözött kerékpáros!” Természetesen 0 fok alatt, tényleg nagyon kegyetlen tekerni, de a munkahelyre vezető utak és a hétvégi túrák nagy része általában 5 fokig kellemesen teljesíthető, megfelelő bringás öltözékkel. Read More

Pestbuda kerÉkpÁros kÖrtÚra

bikemag.hu - 2014. Jan. 21.

/

Micsoda város ez a Budapest, körülbiciklizni is kétszáz kilométer! Közben járunk a Kiskunságban, a Gödöllői-dombságban, kétszer keresztezzük a Dunát, leküzdjük a Pilis és a Budai-hegység kaptatóit, átszeljük a Csepel-szigetet, szóval van látvány és élmény bőven. Read More

StrapabÍrÓ "okostelefonok"

holkerekparozzak.hu - 2014. Jan. 21.

/

A strapamobilokra egyaránt jellemző a por- és vízállóság, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a készülékház teljesen tömített a csatlakozók pedig biztonságosan zárhatóak. Ezt hitelesítik is a gyártók IP67 vagy újabban már IP68 minősítéssel.
Read More

SkyCycle: expressz bringaÚt London felett

pto.hu - 2014. Jan. 08.

/

A SkyCycle néven futó ötlete, széles, kétsávos bringautakat illesztene a külvárosi vonatok, HÉV-ek oszloprendszere tetejére, így nem venne el helyet, teret a többi közlekedőtől és biztonságos „vágányra” terelné a kerékpáros ingázókat.
Read More

ROADMOVIE II. -FEEL FREE

indavideo.hu - 2014. Jan. 07.

/

A Cycle me Home c. bringás roadmovie fogadtatása után a film európai promóciós körütjára is biciklivel indultak az alkotók. Az első film a csapat születését, a második az életét mutatja be. Klára Levente filmje.


Read More

ROADMOVIE i. - CYCLE ME HOME

indavideo.hu - 2014. Jan. 07.

/

Itt a biciklis road-movie. A 2011-ben induló kerékpáros dokumentumfilm- és közösségépítő projekt első egész estés filmje, a Madridtól Budapestig tartó utazás történetét, szereplőit és kalandjait mutatja be. Klára Levente projektje.

Read More

ÖSSZECSUKAHTÓ KERÉKPÁROS SISAK

hatszel.hu - 2014. Jan. 06.

/

A kerékpárosok döntő része nem használ sisakot, pedig ez életmentő is lehet! A Morpher alkotói leszámolnak azzal a kifogással, hogy a fejvédőt nem lehet rendesen tárolni.


Read More

4 okos KERÉKPÁR VÉDELMI ESZKÖZ

hatszel.hu - 2014. Jan. 02.

/

Jó pár megoldással találkoztunk, melyek arra hivatottak, hogy megvédjék a bringádat. Összefoglalónkban ezeket mutatjuk be.Read More

FELEJTSD EL A TELESZKÓPOT!

hatszel.hu - 2013. Dec. 31.

/

Az izlandiak újra gondolták, hogyan működjön az első kerék rugózása! Ez a megoldás nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, és a súlya csupán 980 gramm – szemben az 1400-1900 grammos most piacon lévő hagyományos teleszkópokkal.

Read More

Itt a kÜllŐkorszak vÉge?

hatszel.hu - 2013. Dec. 31.

/

A speciális rugók 45 mm-es torzulást tudnak elviselni, míg a kerék csak 300 grammal lesz nehezebb a küllős elődjénél. Az egész kerékpár vezetési élménye megváltozik, és nem csupán az egyenetlenségek leküzdése miatt. A feltaláló szerint a rugó egyenletesebben osztja el pedálozási erőt is.
Read More

INDUL A BRINGÁVAL BOLTBA KAMPÁNY

kerekparosklub.hu - 2013. Dec. 31.

/

Elérkeztünk az egyik legnagyobb kérdőjeles témához, ami talán több embert foglalkoztat, mint hogy a fixire kell-e fék vagy nem. Első körben mérjük fel az elvárásokat a cangával szemben. Amit elsőre kijelenthetünk: olcsó legyen, tartós, ne akarják lopni, kényelmes legyen.
Read More

MILYEN AZ IDEÁLIS VÁROSI BRINGA?

ride4life.hu - 2013. Dec. 31.

/

Elérkeztünk az egyik legnagyobb kérdőjeles témához, ami talán több embert foglalkoztat, mint hogy a fixire kell-e fék vagy nem. Első körben mérjük fel az elvárásokat a cangával szemben. Amit elsőre kijelenthetünk: olcsó legyen, tartós, ne akarják lopni, kényelmes legyen.
Read More

KERÉKPÁROSBARÁT FEJLESZTÉSEK

kerekagy.blog.hu - 2013. Dec. 30.

/

Egy ezresből kijön és több balesetet megelőzhetünk vele. Összerakása egyáltalán nem bonyolult, mindenki bátran belevághat. Megmutatjuk, hogy készül!Read More

KERÉKPÁROSBARÁT FEJLESZTÉSEK

kerekagy.blog.hu - 2013. Dec. 30.

/

Mire jövő tavasszal elindul a Bubi, belvárosi 120 utcában és 30 főúton lesz majd könnyebb biciklizni. A belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztése fedőnéven nagyszabású forgalmi átalakításokba kezd a BKK kilenc belső kerületben.

Read More

MEGÉRKEZETT AZ INDEXELŐ KESZTYŰ

mozgasvilag.hu - 2013. Dec. 23.

/

A lámpák és mellények elegendőek a láthatósághoz, de vajon észreveszi-e az autós ha vadul integetsz mert kanyarodni óhajtasz? Zachee ehhez alkotta meg a tutit, az index kesztyűt.


Read More

Bemutatkozik a Bike Gear

holkerekparozzak.hu - 2013. Dec. 22.

/

Ez alkalommal egy olyan, Android operációs rendszerre elérhető alkalmazás kerül bemutatásra melynek segítségével rengeteg meghajtással kapcsolatos értéket könnyedén kitudunk számolni.


Read More

Lopott kerÉkpÁr figyelÉs

bikesafe.hu - 2013. Dec. 12.

/

A bringádra nyomtál már mentést?
Járhatsz rosszabbul annál, mintha ellopják a bringádat? IGEN: Ha esélyt sem adsz magadnak arra, hogy visszakaphasd! Regisztráld kerékpárodat biztonságos adatbázisunkba, ahol a Rendőrség számára is hozzáférhető!
Read More

EMBERI TESTEK BICIKLILÁNCOKBÓL

urbanplayer.hu - 2013. Dec. 11.

/

A türelem figyelmet terem, igazolja a koreai Young-Deok Seo, aki lehet hogy szándékosan, lehet hogy akaratán kívül, de úgy tűnik, tudja, hogyan lehet egy olyan idejétmúltnak elkönyvelt művészeti ágba is életet fecskendezni, mint a szobrászat.

Read More

TÉli tippek elektromos kerÉkpÁrosoKNAK

hatszel.hu - 2013. Nov. 30.

/

Szabad télen is ebike-kal közlekedni? Fel kell készítenünk a kedvenc ebike-unkat a tél viszontagságaira? Hogyan kell az elektromos kerékpárt télen karbantartani? Hogyan óvjuk az elektronikát a nedvességtől? Tarthatom-e a szabad ég alatt is az elektromos kerékpárom?Read More

Tippek a tÉli melegen tartÁshoz

velo.hu - 2013. Nov. 30.

/

Újra itt van a késő ősz és ezzel együtt a fagyos hajnalok és a hűvös napok is megérkeztek. Sokan ilyenkor az alacsony hőmérsékletekre hivatkozva elraktározzák a bringát, pedig a legtöbb esetben ez elkerülhető lenne. „Nincs hideg, csak rosszul felöltözött kerékpáros!”.

Read More

LUMIGRID

toochee.postr.hu - 2013. Nov. 29.

/

Hiába van a bringánkon jó lámpa, a sötétben megbújnak az aszfalt egyenetlenségei, a kisebb nagyobb kátyúk. A Lumigrid egy négyzethálót vetít a földre. Sima úton a vonalak egyenesek, de a legkisebb szintbeli eltérés is megtöri a vonalakat, és jól láthatóan felhívja a figyelmet az egyenetlenséáekre.Read More

InnovÁciÓ az Éjszakai kerÉkpÁrozÁsban

mozgasvilag.hu - 2013. Nov. 19.

/

Cateye kerékpárlámpa tesztjét olvashatjátok. A márka nagy múltra tekint vissza, így méltán várhatjuk el tőle, hogy például az oly népszerű kerékpárlámpák területén is piacképes megoldásokat kínáljon.

Read More

KerÉkpÁrcomputer tÚrÁzÓknak, futÓknak?

mozgasvilag.hu - 2013. Nov. 19.

/

Egy kilométerórán mit lehet tesztelni? Méri-e a megtett távolságot, és a pillanatnyi sebességem… pont. Igen ám, de ebbe az órába ennél kicsit többet belezsúfoltak. Ismerjétek meg a Sigma ROX 6.0 kerékpárcomputert, mely nem csak kerékpározáshoz használható.

Read More

Ez TÉNYLEG EGY elektromos kerÉKPÁR?

westendtekerem.hu - 2013. Nov. 15.

/

Igen, a minimális méretű motor és akkumulátor miatt teljesen úgy néz ki mint egy normál utcai kerékpár. A hatalmas különbség akkor érződik amikor a nyeregbe pattanunk. Ismerje meg a már itthon is kapható elektromos kerékpárok új nemzedékét!


Read More

FeltalÁltÁk a lÁthatatlan bringÁs sisakot

cink.hu - 2013. Nov. 11.

/

Az új forradalmi találmányigazából nem is egy sisak, hanem egy fejet védő, nyakban hordható légzsák, mely felfújódik közvetlenül a baleset előtt. A termék keletkezéséről és működéséről egy videó számol be nekünk. Ha pedig konkrétan a termék weboldalára szeretnénk ellátogatni, akkor ide kattintsatok.

Read More

Magad szerelnÉd a bringÁdat?

bringadoki.holkerekparozzak.hu - 2013. Nov. 11.

/

Nagyon hasznos oldal, ahol segítséget kaphatunk kerékpárunk karbantartásához és javításához. A különböző témakörök köré csoportosított kategóriák segítségével könnyedén eljuthatunk a probléma forrásához, ezután már tudni fogjuk milyen szerszámot ragadjunk meg.

Read More

Ingyenes KerÉkpÁrszervizpont a VÉrmezŐn

kerekpar.mandiner.hu - 2013. Nov. 06.

/

Átadták Budapest első önkiszolgáló kerékpáros szerviz– és információs pontját a Vérmezőnél csütörtökön. A park Széll Kálmán térhez közeli végénél bárki megjavíthatja biciklijét az ott található eszközökkel, vagy felfújhatja a kereket.


Read More

Ultrahipster elektro-velocipÉd

pto.hu - 2013. Nov. 06.

/

1865-ben, nem csak az első velocipédek jelentek meg az utcákon, hanem ekkor alapították, a világ jelenleg vezető vegyipari vállalatát a BASF-et is. Innét született meg az ötlet a BASF mérnökei fejében, hogy a szintén német formatervező céggel, a DING3000 dizájnereivel együtt megalkossák az 1865-ös velocipéd hitech, csúcstechnológiás, elektromos hajtású változatát.

Read More

VOLTÁL MÁR PÁLYAKERÉKPÁR VERSENYEN?

kerekpar.mandiner.hu - 2013. Okt. 29.

/

Ismerd meg a pályakerékpározás szépségeit és látogass el egyszer egy igazi velodromba. A pályakerékpározás a nézők számára a legteljesebb versenyélményt nyújtó kerékpáros szakág: az egész küzdelem a szemünk előtt zajlik, nem csak elsuhanni látjuk a versenyzőket.

Read More

KERÉKPÁROS TECHNIKÁK: BOLYBAN HALADÁS

ride4life.hu - 2013. Okt. 28.

/

Aki csapatban való kerékpáros versenyzésre adja a fejét, bizony nem árt ha az alapvető technikák mellett a bolyban haladást is megtanulja. Számos animáció és élőszereplős videó segít abban, hogy elsajátítsuk a megfelelő technikát.


Read More

ELEKTROMOS RÁSEGÍTÉS BÁRMILYEN BICIKLIRE

urbanplayer.hu - 2013. Okt. 28.

/

Hamarosan kapható lesz a Copenhagen Wheel névre keresztelt biciklikerék, amit állítólag bármilyen hátsó papucsba be lehet csúsztatni, és jó 24 kilométeren keresztül tudja megsegíteni a pedálunkat, ha mondjuk nekiugrunk egy emelkedőnek, vagy elkap a szembeszél.

Read More

INDEX LÁMPA HÁTIZSÁKON ÉS ÖVTÁSKÁN

mozgasvilag.hu - 2013. Okt. 25.

/

A SEIL Bag-nek elkeresztelt táska kollekció szíve a bluetooth-al vezérelhető ledfal. Ezt a ledfalat tudod a zsinórmentes távirányítóval a kormányról vezérelni. A legjobb, hogy bármilyen figurát, szöveget meg tudsz jeleníttetni!


Read More

Szobrok kerÉkpÁr alkatrÉszekbŐl

www.blog.xfree.hu - 2013. Okt. 22.

/

2 képgalériát is szeretnénk bemutatni, melyben régi kerékpár alkatrészekből szobrokat, festményeket láthatunk. Az első képgalériát itt lehet megnézni, a második galériát pedig itt. Elfogadnánk ilyen szobrokat a saját lakásunkba is?


Read More

KerÉkpÁros Konferencia 2013. december 08.

www.kusztorpeter.com - 2013. Okt. 22.

/

Pekingi olimpikonunk többszörös világbajnoki résztvevőnk Kusztor Péter ötlete nyomán 2013. december 08-án, Törökbálinton nagyszabású kerékpáros konferenciára kerül sor, ahol többek között Tisza Zoltán, Hazai György, Dr. Medgyesy Gábor, Stubán Ferenc és Kusztor Péter fog előadást illetve élménybeszámolót tartani.

Read More

VÁlts bicajra, És tÖbb marad az ÉlmÉnyekre!

www.youtube.com - 2013. Okt. 21.

/

Bringázz a munkába! - Válts bicajra, és több marad az élményekre! Ezzel a jelmondattal indított kampányt a Magyar Kerékpárosklub. Az ötletes kisfilmben megtudhatjuk mi mindent tudunk megspórolni egy év alatt, ha kerékpárra váltunk.


Read More

TÉLI KERÉKPÁR KARBANTARTÁS

www.mozgasvilag.hu - 2013. Okt. 08.

/

A mostoha időjárás közeledtével időszerű vasparipánkat kellőképpen felkészíteni. Legyen szó téli álomról, vagy a nyirkos, esős és havas időben is tekerésről, legyünk tisztában a szükséges teendőkkel. Haladjunk végig a pontokon és végezzük el a szükséges karbantartási folyamatokat, hogy kerékpárunk is jól érezze magát a nagy hidegben.

Read More

/