Április 23-án újra!

 

Idén április 23-án lesz újra a Critical mass utódjaként ismert I bike Budapest biciklis felvonulás. Jelentkezni már lehet, a szervezők pedig üzenik, hogy ahol tavaly elfért 15.000 bringás ott jut még hely párnak idén is.


my popup

A legkirályabb biciklis verseny

 

Jó, igazából nem is verseny, de legalább vicces. A világ leggyorsabb futómadara kipécézett magának egy gyanútlan biciklis áldozatot és kerekek, csapágyak ide vagy oda, úgy döntött ő ezt most lefutja. Látni kell. Kávészünethez ideális.


my popup

Biciklizéssel pénzt keresni

 

"Annyira rossz Milánóban a levegő, hogy a városvezetés úgy döntött, pénzt fog fizetni azoknak, akik kerékpárral járnak munkába. Szóval nem adókedvezményt kapnak, meg ilyen-olyan juttatást, hanem pénzt. Elég kemény lehet a helyzet..."


my popup

Igazából erre nincs mit mondani...

 

Vittorio Brumotti 10-szeres Guiness világrekorder egy szép napos délelőtt gondolt egyet és arra jutott, hogy ma hegyi kecskét fog játszani. Mi pedig megnézzük a videóját és arra jutunk, hogy valószínűleg a világ legerősebb vádlijú hegyikecskéjét láthattuk.


my popup

Nem egyszerű biciklizni az USA-ban sem

 

Az új szabályozás szerint a forgalomcsillapított övezeteken kívül, ha nincs legalább 3 láb (úgy 90 centi) széles leállósáv az úttest szélén, akkor ha egy gyorsabb jármű jön, a kerékpárosnak le kell szállnia és csak akkor ülhet vissza, ha megelőzték...


my popup

6 nap...

 

Még csak 6 nap telt el az évből, de biztos, hogy ennél szebb versenybringa idén már nem lesz!


my popup

Sci-fi Egerben

 

Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban... helyett(!), Magyarország kietlen bringaútjain, valahol eldugva és eltussolva, de létezik a jövő. Igen, hihetetlennek tűnik, de mégis, Magyarország bicikliút tragédiáin kívül végre találhatunk igazi kincset is. Igaz egy kilométeres szakasznyit és valahol Eger és Felnémet között rejtőzve. De legalább létezik.


my popup

Ha piros a lámpa, álljá' meg!

 

Az utakon közlekedni veszélyes. Na ez most olyan, mint ha azt mondanánk, hogy magasról leesni meg fáj. De akkor is, időről időre emlékeztetni kell erre mindenkit, mert egyesek valahogy képtelenek ezt megjegyezni. Ha gyalog, ha biciklivel vagy akár autóval közlekedünk egymásra vagyunk utalva és figyelni kell. A szabályokat pedig betartani... Miért? Ezért:


my popup

Nevetséges bicikliutak

 

Összeszedtünk néhány "kreatívan" érdekes megoldást a "Lusta és Társa építő-tervező kft" munkái közül. Figyelem nem hétköznapi úttalan utak következnek!


my popup

5 tipp az őszi biciklizéshez

 

Ha jön az ősz, sokan lerakják a biciklit, pedig csak néhány dologra kell odafigyelni ahhoz, hogy az első hóig simán kerékpározzunk a városban. Profi szerelők mutatják meg, mire kell odafigyelnünk, hogy továbbra is biciklivel közlekedhessünk.


my popup

Megújul a Csepel

 

A Csepel megújítja a városi bicikli szériáit és egy masszív, tartós és nem utolsó sorban nagyon szép designal rendelkező szériát bocsát ki 2016-ban. Megújul a Spring, a hajlított mono vázas Signo, de még az összecsukható Mini is. Most pedig lássuk a Tractiont:


my popup

"Megjöttek" a Bubi eredmények

 

Rég esett már szó a Budapesti közbringa rendszerről, úgyhogy nézzük is meg mi újság hát a zöld vasparipákkal:
Megvannak a Mol Bubi első éve számokban.

 


my popup

Tudomány!!!

2015. Augusztus. 10.

Egy kerékpár már önmagában is a zöld energia és természetvédelem kétkerekű fővédnöke, de úgy látszik a XXI. században már tényleg semmi akadálya, hogy ezen még addig fejlesszenek, amíg azt tényleg el sem lehet már képzelni. Ez a speciális kulacs egy újabb lenyűgöző kezdeményezés, ami tipikusan a "miért nem nekem jutott eszembe" érzést kelti.


my popup

Tour de France 2015

2015. Július. 03.

Holnap indul a TOUR DE FRANCE! 2015. július 4.-én rajtol el a mezőny Utrecht városából, Hollandiából és július 26.-án 3350km megtétele után, rengeteg heggyel és völggyel a háta mögött fog begurulni Párizsban a célba.


my popup

Ön csinálna közbringát, jófejségből?

2015. Július. 02.

Csak mert Dániában egy Christian Liljedahl nevű fickó igen. A világon nagyjából mindenhol ugyan úgy működnek a városi közbringa rendszerek, ahogy tavaly óta már mi is megtapasztalhattuk a budapesti Bubi rendszer keretében. Viszonylag nagy, ormótlan és drága bicikliszörnyeken lovagolhatunk egyik pontból a másikba, de Christian Koppenhágában megreformálni kívánta a dolgot.
my popup

Biciklizni. Zenét hallgatni. Megbámulva lenni.

2015. Június. 15.

Ami autósoknál a mobiltelefon az bicikliseknél úgy látszik a zene hallgatás. Az biztos, hogy vezetés közben a legfontosabb dolog a közlekedésre való teljeskörű figyelem és ezt az intelmet idén júniustól, Japánban már a biciklisekre is szigorúan kiterjesztették. Lehet az új szabályozással egyet érteni, lehet tagadni, de így tiltakozni csak is egy japán tud.
my popup

V4-WESTEND BRINGA WEEKEND - az eseményről

2015. Június. 05.

Elrajtolt hát a V4 nemzetközi kerékpárverseny a WestEnd City Center Nyugati téri bejárata elől. A beígért kétnapos rendezvény alatt pedig volt lehetőség, biciklivel történő turmixolásra, látványos trial bemutatóra és egy jótékonysági aukció során egy csodás KTM mountain bike is gazdára talált.


my popup

V4-WESTEND BRINGA WEEKEND - installáció
ELKÉSZÜLT

2015. Május. 13.

Május 23-án, szombaton 12 órakor elrajtol a V4 nemzetközi kerékpárverseny a WestEnd City Center Nyugati téri bejárata elől. A rajtesemény köré egy kétnapos, a nagyközönségnek szóló, biciklis társadalmat erősítő, rendezvényt szervezünk május 22-23-án, melynek helyszíne a WestEnd Eiffel tér (Nyugati téri főbejárat) és a Váci út Promenád.


my popup

Top 10 büntetéselkerülő szabály

2015. Április. 25.

A jó idő beköszöntével egyre többen veszik elő kerékpárjaikat. Van, aki alakot szeretne formálni, másoknak izomra lenne szüksége, másvalaki csak kikapcsolódni szeretne a kétkerekűn. Mindenki mást vár a kerékpározástól egy azonban mindenben közös és mindenkire ugyan úgy vonatkozik: A szabályok.
De mik is azok a jelenleg leginkább keresett hibák egy biciklis út során?


my popup

Biciklisek és Autósok!

2015. Április. 15.

Biciklisek és autósok. A napokban egy nagyon érdekes és tanulságos videót publikált a BikesvsCars weboldala. Egy trailert a hamarosan érkező filmjükhöz, melyben felhívják a figyelmet bolygónk klímaváltozása mellett a városi forgalom kaotikus állapotára, veszélyeire és persze a biciklisek helyzetére ebben a "szmogos egytál katyvaszban".


my popup

Már csak pár nap az időutazásig!

2015. Márc. 20.

Biciklis felvonulásból sokat láthatunk egy évben, de hány biciklis felvonulásban láthatunk egy évet? Na igen, így első hallásra elég értelmezhetetlennek hangzik az előző mondat, de ha megnézzük a Tweed Run nevű esemény képeit, azonnal megértjük miről is van szó; Egy kis jelmezes múltidéző tekerés a múlt század elejére, egy az egyben megidézve egy bizonyos évet.


my popup

Személyes beszámoló a Bringa exporól

2015. Márc. 09.

Idén is megszervezésre került március elején a Hungexpo terültén a nagy országos kerékpár kiállítás. A rendezvény 400 négyzetméterén ott volt, aki számít a kétkerekű világban. A nagyágyuktól kezdve, egész a legkisebb bukósisakos tökmagokig mindenki részt vett, bemutatkozott, érdekképviselt és, ami a legfontosabb gurult.
Mi pedig megnéztük mi folyik, vagyis gurul ott pontosan:
my popup

Haladjunk a tudománnyal!

http://velo.hu/ - 2015. Feb. 27 .

Hamarosan itt a jó idő és az aszfaltot koptató biciklik száma erősen meg fog növekedni a közeljövőben. Előkerülnek az újévi fogadalmak amiket tavaszra időzítve foganosítottunk és előkerülnek a télire gondosan félretett biciklik is. Nézzük mi minden változott tudományos szempontból a biciklis edzésekre és életmódra vonatkozóan, míg a kétkerekűek téli álmukat aludták.


Read More

Nyomtassunk biciklit! (videó)

http://velo.hu/ - 2015. Feb. 20.

Ezt is megértük... Az utóbbi időkben történő 3D-s nyomtatók elterjedésével, lehetőségek nagyon nagy tárháza nyílt meg a kreatív alkotók előtt. A mindennapokban használható egyéb tárgyak mellett ma már akár biciklit is nyomtathatunk magunknak ha úgy tartja kedvünk, ahogy a cikkben szereplő kanadai egyetemisták is tették.


Read More

Az elveszett világ

http://mozgasvilag.hu/ - 2015. Feb. 13.

"-Az igen!" -valószínűleg az előbbi puritán jellegű felkiáltó mondat mindenki fejében ott lapul valahol a TOP10-es felkiáltómondat listájának elején, amikor meglepődöttségnek kíván hangot adni. Főleg ha olyan képsorokkal, vagy videóval találja szembe magát hirtelen, mint amik ebben a cikkben is szerepelnek.

Meglepődésre felkészülni!


Read More

"Szia Anyu, elestem a bicóval!"

http://velo.hu/ - 2015. Jan. 30.

A Kickstarter mindig is az érdekes kezdeményezésekre való pénzgyűjtés fellegvára volt. Hogy a széria meg ne szakadjon, most David Coleman állt elő a legújabb, bicikliseket érintő ötlettel;

Elestél biciklivel? Már küldöm is az sms-t, és mellékelek egy térképet hozzá.

 


Read More

Az elmúlt év legjobb elektromos kerképárjai

http://bikemag.hu/ - 2015. Jan. 28.

Ha igazán pontosak akarunk lenni, a pedelec típusú kerékpárok valójában elektromos rásegítéssel működő biciklik. A pedál fordulatszámát figyeli egy szenzor és a rásegítés csak akkor működik miközben pedálozunk. Így a nagyobb emelkedők, hosszabb távok könnyedén leküzdhetők.

A következő cikkben, ezen biciklik ászait szedték össze.


Read More

Már kaphatók jegyek a 2015-ös Bringaexpora

http://velo.hu/ - 2015. Jan. 9.

2015. február 26 - március 1. között ismét várja a PORT Bringaexpo az idei modellújdonságok iránt érdeklődőket és az egész napos programot kereső családokat is. A kiállítók mintegy 10.000 négyzetméreten mutatják be az újdonságokat a Hungexpo G pavilonjában, naponta 10-18 óra között. A kedvezményes, elővételes jegyvásárlás már elérhető az expo oldalán. A jegy a párhuzamosan zajló Utazás kiállításra is érvényes.


Read More

/